Sitter på Landvetter på väg till Trondheim för att föreläsa om användandet av Internet bland unga med intellektuella funktionsnedsättningar.

Läser ett inlägg i senaste numret av Universitetsläraren om hur terminer förläggs inom universitetsvärlden och kan bara hålla med. Varför slutar hösterminen en bit in i januari med start av vårterminen bara någon dag efter?

Som programkooordinator på masterprogrammet är det ett pussel att få det att gå ihop, både schemamässigt men också att få kursansvariga lärare på den sista kursen för hösterminen. De flesta vet nämligen att det innebär att jul och nyår går åt till att hjälpa stressade studenter med det sista på antingen uppsatsearbeten och/eller andra examinationsuppgifter som ska lämnas in i början av januari. För lärarnas del innebär det också en stress över jul och nyår, samt att rättning och bedömning av uppgifterna sker samtidigt som kursstarter för vårterminen.

Låt både studenter och lärare få några dagars avkoppling innan nästa arbets- och studietermin tar vid! Säkert skulle många ropa "äntligen" eller möjligen även "hallelujah"…

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *