Idag kan vi läsa den trista nyheten att skolan inte klarar att få stopp för homofobiska och rasistiska glåpord, enligt Skolverkets rapport "Relationer i skolan – en utveckling eller destruktiv kraft "

Undersökningen fångar förekomsten av rasism, etnisk diskriminering, sexuella trakasserier och homofobi och resultaten är alltså nedslående. Dessutom utsätts även elever i särskolan.

Vad kan man göra? En droppe i havet kan tyckas, men om vi alla säger något positivt om någon med övervikt, med undervikt, utsatt ekonomisk situation, med annan religion än den kristna, eller med den kristna, med annan begåvning än den egna, eller om någon som blir kär i en person av samma kön så innebär det faktiskt att

de flesta av oss istället skulle få höra nåt glädjande varje dag.

Låt oss be en bön för det lilla, som blir det stora.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *