"Det är skapandets hemlighet och kärna. Sanningen är vacker, och skönheten är sann. Ett mästerverk består av skönhet och sanning, i varje ord, i varje mening, i varje stycke, i varje kapitel (ur Filologens dröm av  Björn Larsson – verkar jag tjata för mycket om den boken?)".

Som bloggare kan man kanske inte granska varje ord som skrivs utifrån den visionen, men det är en härligt känsla att åtminstone läsa om någons recept på ett litterärt mästerverk.

Var på glöggmingel på Argument förlag i fredags. Diskuterade gamla och nya bokidéer, pratade med unga och lite äldre förläggare och redaktörer, undrade försiktigt vad de tyckte om mitt nyss inlämnade manus på ännu en bok om Emma….

Idag städning, julklappsinköp och sen pepparkaksbak och lussebullar (med vit choklad, inte med russin för det gillar vi inte så mycket). Sen skulle Ofelia äntligen få vara Lucia. Den kavata unga 6-åringen stod för en gång skull med tunghäfta framför oss. Inte ett ord ett eller en ton kom ut. Men hon var Lucia.

Nästa gång kanske Miss Santa Claus

Läs även andra bloggar om , , , ,

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *