Igår blev det offentligt att en pionjär inom sexologin, Maj Briht Bergström-Walan, är en av årets sommarpratare. Maj-Briht, 83 år, är utbildad barnmorska, psykolog, sexualforskare och rådgivare.  Hon är Sveriges första auktoriserade sexolog, promoverad till Hedersdoktor vid Uppsala Universitet och belönad av World Association for Sexual Health för sina insatser.

Det är många år sedan jag träffade Maj Briht för första gången på ett möte med Svensk förening för Sexologi. Hennes intresse för människor och livet har alltid varit slående och trots hög ålder är hon fortfarande aktiv på olika sexologiska konferenser runtom i världen.

Maj-Briht berättar i PI att hon ska tala om sin barndom, primalterapi, sexualupplysningsfilmerna som inleddes med Kärlekens språk och hennes intressanta liv med sin danska hustru Helle. Dessutom om mötet med sina nya föräldrar.

Lyssna på Sommar 2008-06-26! Och, yes, we love you Maj-Briht

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *