… en högre uppenbarelse än all visdom och filosofi " sägs Ludwig van Beethoven ha sagt. Vad är då egentligen visdom? För att vara vis räcker det ínte med att ha kunskap, utan den ska kombineras med erfarenhet och förstånd/intelligens står det på wikipedia.

I Ehns & Löfgrens bok "Hur blir man klok på universitetet?"  står det på sidan 165: "Universitetet i bestämd form är en idé, ett komplex av drömmar kring kunskapssökande, som sedan åttahundra år sedan manifesteras i ett oräkneligt antal lärosäten världen över" . Därför har författarna intresserat sig för glappen mellan ideal och praktik.

Det är oftast även mer intressant att läsa skönlitteratur om det som gnisslar, inte stämmer, är motsägelsefullt och överraskande. När det inte blir som man tänkt sig. Det var också utgångspunkten när jag skrev min första lättlästa bok "Drömmen om Danskungen". När man inte får den man önskar och livet inte blir som man tänkt sig. Kanske är det just då som nåt helt annat spännande kan hända. Men visst handlar det även om att våga se utanför det givna och självklara.

Kanske även som när en ösig klassisk rocklåt från tiden på skoldanserna på högstadiet plötsligt låter helt annorlunda un-plugged. Och blir helt fantastisk, på ytterligare ett sätt!

Läs även andra bloggar om , , ,

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *